vineri, 13 mai 2016

Importanta sportului si exercitiilor fizice in viata noastra. Detalii despre fitness si cat e de benefic sa mergem la sala, pentru corp, minte si suflet. Socializarea la sala.



Fie ca este vorba de un meci de fotbal, o alergare usoara, inot sau orice alta activitate sportiva, sportul are puterea de a ne face mai sanatosi si mai fericit datorita activitatii fizice implicate.
Acesta contribuie la dezvoltarea musculaturii, coordonare, sanatatea cardiovasculara si numeroase alte beneficii asociate cu prevenirea bolilor; activitatea fizica poate ajuta la prevenirea bolilor cronice, inclusiv a bolilor cardiovasculare, diabetul, cancerul, hipertensiunea, obezitatea, depresia si osteoporoza, si multe, multe altele.
Mersul la sala de sport poate fi la fel de natural pentru unii, precum sunt dusurile sau masa de pranz. Dar, pentru cei mai multi dintre noi, este ceva ce incercam sa ne propunem cel putin o data pe saptamana, iar daca aceasta se intampla de cateva ori pe saptamana, timp de 30 de minute, suntem mandri de noi insine.

Stim motivele pentru care este benefic sa mergem la fitness, insa logic si rational, dupa o zi lunga de munca, televizorul si canapeaua arata mult mai primitoare.

In ciuda inclinatiei naturale spre relaxare ori de cate ori este posibil, exista cateva motive bune pentru a merge la sala de sport, chiar si atunci cand tot ce doriti sa faceti este ... absolut nimic.

1. Corpul tau iti va multumi pe termen lung

Corpul tau s-ar putea simti obosit si inflamat imediat dupa efort fizic, si probabil, nu se va simti prea bine in timpul antrenamentului in sine. Dar, mentinandu-ti corpul in forma poti lupta impotriva bolilor. Exercitiile nu iti intaresc doar muschii, ci si inima si oasele, scade tensiunea arteriala si, desigur, reduce cantitatea de grasime.

https://www.facebook.com/aloeveraplantasanatatii/


2. Iti va va imbunatati relatiile

Oamenilor le place aspectul sexy - este cert. Ne place sa fim in jurul oamenilor sexy; suntem impresionati de ei si ii respectam. Mersul la sala de sport, te poate ajuta si pe tine sa devii mai sexy.

Pentru ca sa fim seriosi, iti doresti asta!
Te vei simti mai increzator atunci cand vorbesti cu sotul/sotia, prietenii sau colegii de serviciu, aratand atat de bine, in hainele tale preferate.
Vei avea, de asemenea, mai multa energie pentru oameni in viata ta. Vei dori sa iesi si sa fie sociabil, in loc sa stai inchis in casa. Fitnessul ne ajuta sa obtinem un corp atractiv pentru partenerii nostri, iar energia castigata si agilitatea, sunt bonus.
Sala de sport creeaza de asemenea, un context in care poti socializa si cunoaste diferite persoane,

Contextul este usor de creat identificandu-va cu un grup social. In cuvinte simple, mergeti la sala!

3. O sa te simti mai bine

Este un sentiment placut sa iesi din sala de sport, stiind ca ai ars sute de calorii iar corpul tau va simti asta; acest sentiment fericit dureaza, deoarece determina organismul tau sa elibereze acele bine-cunoscute substante chimice numite: endorfine.

Endorfinele interactioneaza cu receptorii creierului tau pentru a reduce sentimentul de durere, rezultand intr-un sentiment euforic si inaltator. De ce altceva ai mai avea nevoie cand organismul tau poate crea propriul amestec chimic de fericire?

https://www.facebook.com/aloeveraplantasanatatii/https://www.facebook.com/aloeveraplantasanatatii/



4. Iti ofera un impuls al stimei de sine

Daca alegi sa mergi la sala, stiind ca sezonul de plaja se apropie, vei putea purta cu incredere bikinii sexy, ori iti vei putea arata mandru pectoralii si te vei simti al naibii de bine facand asta.
Mersul la sala de sport te poate aduce cu un pas mai aproape de a purta acea pereche de blugi de acum doi ani, care ti-a ramas mica. Increderea este intrinsec legata de modul in care arati, iar senzatie de bine oferita de modul in care arati nu ar trebui sa fie subestimata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu