luni, 16 mai 2016

Geluri pe baza de Aloe Vera. Beneficiile acestei plante si de ce este bine sa o introducem in dieta noastra zilnica.


http://www.comenziforever.ro/produse/bauturi-nutritive/forever-aloe-vera-gel-ID6?rid=400-000-700-659
Gelul de aloe vera este unul dintre marii vindecatori ai naturii. Acesta poate fi utilizat pentru tratarea arsurilor solare, hidrateaza pielea si calmeaza iritatia.

Aloe vera a fost folosit pentru o serie de scopuri, deoarece egiptenii antici o numeau "planta nemuririi". De atunci, utilizarile sale au devenit mai bine orientate, fiind una dintre terapiile cele mai benefice pentru arsurile solare.

Diferite studii au fost efectuate pentru a examina beneficiile plantei aloe vera, constatandu-se ca planta are, de fapt, mai multe proprietati, care sunt eficiente in tratarea unei varietati de boli ale pielii, de la piele uscate, afectiuni cosmetice, par si problemele ale scalpului.
Se spune, de asemenea, ca este utila in tratarea ranilor si arsurilor, infectii minore ale pielii, chisturi, diabet si lipide si in tratarea unor conditii mai grave si persistente, cum ar fi eczeme, herpes genital, matreata, psoriazis, aftelor, ulcere cutanate si altele.


Iata, pe larg, care sunt cateva dintre avantajele oferite de utilizarea gelului de aloe vera:




1. Trateaza arsurile solare

Aloe Vera ajuta la tratarea arsurilor solare, prin vindecare puternica la nivelul epitelial al pieli - un strat de celule care acopera corpul. Acesta actioneaza ca un strat protector pe piele si ajuta la hidratare. Datorita calitatilor sale nutritive si proprietati antioxidante, pielea se vindeca mai repede.




2. Actioneaza ca un hidratant

Aloea hidrateaza pielea fara a da un aspect gras, asa ca sunt perfecte pentru cei cu tenul gras. Pentru femeile care utilizeaza make-up pe baza de minerale, aloe vera actioneaza ca un hidratant si este benefic pentru fata inainte de aplicare, pentru a impiedica uscarea pielii. Pentru barbati: gelul de aloe vera poate fi utilizat ca un tratament dupa barbierit, intrucat proprietatile sale de vindecare pot trata micile taieturi cauzate de barbierit.


3. Trateaza acneea

Gelul aloe vera contine 2 hormoni: auxine si gibereline. Acesti doi hormoni ofera vindecarea ranilor si are proprietati anti-inflamatorii care reduc inflamatia pielii. Giberelin-ul din aloe vera actioneaza ca un hormon de crestere stimuland cresterea celulelor noi. Acesta permite pielii sa se vindece rapid si in mod natural, cu cicatrici minime.

Aloea este linistitoare si poate reduce inflamatiile pielii, vezicule si mancarimile, ajutand pielea sa se vindece mai repede. In plus, in medicina ayurvedica, aloe vera este folosita pentru a vindeca in mod eficient problemele cronice ale pielii, cum ar fi psoriazis, acnee si eczeme.

4. Combate semnele de imbatranire

Pe masura ce imbatranim, incepem sa ne facem griji cu privire la aparitia liniilor fine si pierderea elasticitatii pielii. Frunzele de aloe contin o serie de antioxidanti, inclusiv, beta-caroten, vitamina C si E, care pot ajuta la imbunatatirea fermitatii naturala a pielii si mentinerii pielii hidratate.

5. Este bogata in substante nutritive

Contine peste 75 de substante nutritive diferite, inclusiv vitamine, minerale, enzime, zaharuri, antrachinone sau compusi fenolici, lignina, saponine, steroli, aminoacizi si acid salicilic.

6. Ajuta la digestie

Beneficiile interne ale aloei vera sunt la fel de uimitoare. Planta imbunatateste digestia si calmeaza ulcerul. Este folosita de unii oameni ca laxativ, in timp ce altii atribuie acest efect calitatilor sale digestive (care normalizeaza sistemul si induc regularitate). Sucul este, de asemenea, prescris pentru artrita si reumatism.
Pentru a testa oricare dintre aceste afirmatii, puneti frunzele taiate in apa sau mestecati bucati de frunza proaspata.

CUMPARA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu