luni, 16 mai 2016

Geluri pe baza de Aloe Vera. Beneficiile acestei plante si de ce este bine sa o introducem in dieta noastra zilnica.


http://www.comenziforever.ro/produse/bauturi-nutritive/forever-aloe-vera-gel-ID6?rid=400-000-700-659
Gelul de aloe vera este unul dintre marii vindecatori ai naturii. Acesta poate fi utilizat pentru tratarea arsurilor solare, hidrateaza pielea si calmeaza iritatia.

Aloe vera a fost folosit pentru o serie de scopuri, deoarece egiptenii antici o numeau "planta nemuririi". De atunci, utilizarile sale au devenit mai bine orientate, fiind una dintre terapiile cele mai benefice pentru arsurile solare.

Diferite studii au fost efectuate pentru a examina beneficiile plantei aloe vera, constatandu-se ca planta are, de fapt, mai multe proprietati, care sunt eficiente in tratarea unei varietati de boli ale pielii, de la piele uscate, afectiuni cosmetice, par si problemele ale scalpului.
Se spune, de asemenea, ca este utila in tratarea ranilor si arsurilor, infectii minore ale pielii, chisturi, diabet si lipide si in tratarea unor conditii mai grave si persistente, cum ar fi eczeme, herpes genital, matreata, psoriazis, aftelor, ulcere cutanate si altele.


Iata, pe larg, care sunt cateva dintre avantajele oferite de utilizarea gelului de aloe vera:




1. Trateaza arsurile solare

Aloe Vera ajuta la tratarea arsurilor solare, prin vindecare puternica la nivelul epitelial al pieli - un strat de celule care acopera corpul. Acesta actioneaza ca un strat protector pe piele si ajuta la hidratare. Datorita calitatilor sale nutritive si proprietati antioxidante, pielea se vindeca mai repede.




2. Actioneaza ca un hidratant

Aloea hidrateaza pielea fara a da un aspect gras, asa ca sunt perfecte pentru cei cu tenul gras. Pentru femeile care utilizeaza make-up pe baza de minerale, aloe vera actioneaza ca un hidratant si este benefic pentru fata inainte de aplicare, pentru a impiedica uscarea pielii. Pentru barbati: gelul de aloe vera poate fi utilizat ca un tratament dupa barbierit, intrucat proprietatile sale de vindecare pot trata micile taieturi cauzate de barbierit.


3. Trateaza acneea

Gelul aloe vera contine 2 hormoni: auxine si gibereline. Acesti doi hormoni ofera vindecarea ranilor si are proprietati anti-inflamatorii care reduc inflamatia pielii. Giberelin-ul din aloe vera actioneaza ca un hormon de crestere stimuland cresterea celulelor noi. Acesta permite pielii sa se vindece rapid si in mod natural, cu cicatrici minime.

Aloea este linistitoare si poate reduce inflamatiile pielii, vezicule si mancarimile, ajutand pielea sa se vindece mai repede. In plus, in medicina ayurvedica, aloe vera este folosita pentru a vindeca in mod eficient problemele cronice ale pielii, cum ar fi psoriazis, acnee si eczeme.

4. Combate semnele de imbatranire

Pe masura ce imbatranim, incepem sa ne facem griji cu privire la aparitia liniilor fine si pierderea elasticitatii pielii. Frunzele de aloe contin o serie de antioxidanti, inclusiv, beta-caroten, vitamina C si E, care pot ajuta la imbunatatirea fermitatii naturala a pielii si mentinerii pielii hidratate.

5. Este bogata in substante nutritive

Contine peste 75 de substante nutritive diferite, inclusiv vitamine, minerale, enzime, zaharuri, antrachinone sau compusi fenolici, lignina, saponine, steroli, aminoacizi si acid salicilic.

6. Ajuta la digestie

Beneficiile interne ale aloei vera sunt la fel de uimitoare. Planta imbunatateste digestia si calmeaza ulcerul. Este folosita de unii oameni ca laxativ, in timp ce altii atribuie acest efect calitatilor sale digestive (care normalizeaza sistemul si induc regularitate). Sucul este, de asemenea, prescris pentru artrita si reumatism.
Pentru a testa oricare dintre aceste afirmatii, puneti frunzele taiate in apa sau mestecati bucati de frunza proaspata.

CUMPARA



vineri, 13 mai 2016

Rolul benefic al suplimentelor in viata de zi cu zi.

 
La ce folosesc suplimentele. Cat sunt de importante pentru un stil de viata sanatos si activ.  Diferenta intre suplimente bune si suplimente rele. 

Suplimentele - Nutritie intr-o pastila?

De la bun inceput dorim sa mentionam faptul ca nevoile nutritionale ale fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie indeplinite, in primul rand, prin dieta personala.

Pentru unii oameni, cu toate acestea, suplimentele pot fi o modalitate prin care pot obtine nutrientii de care acestia au neaparat nevoie. Totusi, inainte de a merge la cumparaturi de suplimente, informati-va privire la rolul acestora.


Suplimentele vs. alimente integrale
Suplimentele nu sunt destinate a fi un inlocuitor alimentar, deoarece acestea nu pot reproduce toate substantele nutritive si beneficiile alimentelor integrale, cum ar fi fructele si legumele. Deci, in functie de situatia dumneavoastra si obiceiurile alimentare, suplimente alimentare pot fi benefice sau nu. Va recomandam ca inainte de a incepe sa luati orice tip de supliment sa consultati un specialist (farmacist, medic, nutritionist).

Multi adulti obisnuiesc sa consume una sau mai multe suplimente alimentare, in fiecare zi, sau ocazional. Suplimentele alimentare de azi includ vitamine, minerale, plante medicinale si produse vegetale, aminoacizi, enzime si multe alte produse. Suplimentele dietetice vin intr-o varietate de forme: tablete traditionale, capsule si pulberi, precum si bauturi si batoane energizante. Suplimentele populare includ vitaminele D si E; minerale precum calciu si fier; plante aromatice, cum ar fi echinaceea si usturoi; si produse de specialitate, cum ar fi uleiurile de glucozamina, probiotice si peste.
Daca nu consumati o varietate de alimente nutritive, unele suplimente va ajuta sa obtineti cantitati adecvate de substante nutritive esentiale. Cu toate acestea, suplimentele nu poate lua locul alimentelor, care sunt importante pentru o dieta sanatoasa.

Dovezile stiintifice arata ca unele suplimente alimentare sunt benefice pentru starea generala de sanatate si pentru gestionarea unor conditii de sanatate. De exemplu, calciu si vitamina D sunt importante pentru mentinerea oaselor puternice si reducerea pierderii osoase; acidul folic scade riscul unor malformatii congenitale; si acizii grasi omega-3 din uleiurile de peste ar putea ajuta oamenii cu boli de inima.
In pofida unor pareri contradictorii care sustin avantajele suplimentelor, exista cazuri in care un supliment de multivitamine/minerale asigura un aport zilnic adecvat pentru nevoile nutritionale de baza. Este normal ca in unele zile, aportul nostru sa scada brusc. De exemplu, daca aderati la un continut scazut de grasimi sau dieta vegetariana, vitamina B12, precum si alte vitamine si minerale, pot fi absente, iar vitamina D, calciu, fier si zinc pot fi reduse in functie de alegerile alimentare.
Absorbtia nutrientilor poate fi de asemenea afectata si din cauza interactiunilor cu anumite medicamente. In aceste cazuri de deficienta sau o slaba absorbtie, un supliment de multivitamine / minerale de baza ne poate ajuta sa umplem golurile nutritionale.

Suplimentele nu sunt destinate sa inlocuiasca substantele nutritive gasite in produsele alimentare.

In mod ideal, obtinem toate substantele nutritive, inclusiv vitamine, minerale si antioxidanti pe care trebuie sa functioneze optim si sa mentina o sanatate buna de la un regim alimentar bine echilibrat. Acesta ar trebui sa includa o varietate de produse, cereale integrale, proteine vegetale, si lactate fara grasimi.
Nu numai ca aceste nutritive alimente dense contin o multitudine de vitamine, minerale si fibre, dar ele sunt, de asemenea, bogate in fitochimicale, care promoveaza sanatatea si protejeza de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul si diabetul.

Ce suplimente sunt bune?
Lasati specialistii asistenta medicala (inclusiv medici, farmacisti si dieteticieni) sa va recomande ce fel de suplimente alimentare sa luati.

Utilizarea rationala a suplimentelor nutritive, combinate cu o dieta sanatoasa, va contribui in mod substantial la promovarea sanatatii si prevenirea bolilor.

Importanta sportului si exercitiilor fizice in viata noastra. Detalii despre fitness si cat e de benefic sa mergem la sala, pentru corp, minte si suflet. Socializarea la sala.



Fie ca este vorba de un meci de fotbal, o alergare usoara, inot sau orice alta activitate sportiva, sportul are puterea de a ne face mai sanatosi si mai fericit datorita activitatii fizice implicate.
Acesta contribuie la dezvoltarea musculaturii, coordonare, sanatatea cardiovasculara si numeroase alte beneficii asociate cu prevenirea bolilor; activitatea fizica poate ajuta la prevenirea bolilor cronice, inclusiv a bolilor cardiovasculare, diabetul, cancerul, hipertensiunea, obezitatea, depresia si osteoporoza, si multe, multe altele.
Mersul la sala de sport poate fi la fel de natural pentru unii, precum sunt dusurile sau masa de pranz. Dar, pentru cei mai multi dintre noi, este ceva ce incercam sa ne propunem cel putin o data pe saptamana, iar daca aceasta se intampla de cateva ori pe saptamana, timp de 30 de minute, suntem mandri de noi insine.

Stim motivele pentru care este benefic sa mergem la fitness, insa logic si rational, dupa o zi lunga de munca, televizorul si canapeaua arata mult mai primitoare.

In ciuda inclinatiei naturale spre relaxare ori de cate ori este posibil, exista cateva motive bune pentru a merge la sala de sport, chiar si atunci cand tot ce doriti sa faceti este ... absolut nimic.

1. Corpul tau iti va multumi pe termen lung

Corpul tau s-ar putea simti obosit si inflamat imediat dupa efort fizic, si probabil, nu se va simti prea bine in timpul antrenamentului in sine. Dar, mentinandu-ti corpul in forma poti lupta impotriva bolilor. Exercitiile nu iti intaresc doar muschii, ci si inima si oasele, scade tensiunea arteriala si, desigur, reduce cantitatea de grasime.

https://www.facebook.com/aloeveraplantasanatatii/


2. Iti va va imbunatati relatiile

Oamenilor le place aspectul sexy - este cert. Ne place sa fim in jurul oamenilor sexy; suntem impresionati de ei si ii respectam. Mersul la sala de sport, te poate ajuta si pe tine sa devii mai sexy.

Pentru ca sa fim seriosi, iti doresti asta!
Te vei simti mai increzator atunci cand vorbesti cu sotul/sotia, prietenii sau colegii de serviciu, aratand atat de bine, in hainele tale preferate.
Vei avea, de asemenea, mai multa energie pentru oameni in viata ta. Vei dori sa iesi si sa fie sociabil, in loc sa stai inchis in casa. Fitnessul ne ajuta sa obtinem un corp atractiv pentru partenerii nostri, iar energia castigata si agilitatea, sunt bonus.
Sala de sport creeaza de asemenea, un context in care poti socializa si cunoaste diferite persoane,

Contextul este usor de creat identificandu-va cu un grup social. In cuvinte simple, mergeti la sala!

3. O sa te simti mai bine

Este un sentiment placut sa iesi din sala de sport, stiind ca ai ars sute de calorii iar corpul tau va simti asta; acest sentiment fericit dureaza, deoarece determina organismul tau sa elibereze acele bine-cunoscute substante chimice numite: endorfine.

Endorfinele interactioneaza cu receptorii creierului tau pentru a reduce sentimentul de durere, rezultand intr-un sentiment euforic si inaltator. De ce altceva ai mai avea nevoie cand organismul tau poate crea propriul amestec chimic de fericire?

https://www.facebook.com/aloeveraplantasanatatii/https://www.facebook.com/aloeveraplantasanatatii/



4. Iti ofera un impuls al stimei de sine

Daca alegi sa mergi la sala, stiind ca sezonul de plaja se apropie, vei putea purta cu incredere bikinii sexy, ori iti vei putea arata mandru pectoralii si te vei simti al naibii de bine facand asta.
Mersul la sala de sport te poate aduce cu un pas mai aproape de a purta acea pereche de blugi de acum doi ani, care ti-a ramas mica. Increderea este intrinsec legata de modul in care arati, iar senzatie de bine oferita de modul in care arati nu ar trebui sa fie subestimata.

Beneficii Aloe Vera Gel

Imaginaţi-vă că tăiaţi o frunză proaspătă de aloe şi savuraţi sucul direct din plantă.
Forever Aloe Vera Gel este, cu adevărat, una dintre băuturile nutritive cele mai naturale pe care le puteţi consuma.

Miraculoasa frunză de aloe conţine peste 200 de compuşi activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi şi 12 vitamine. Forever Aloe Vera Gel, produs pe baza unui proces patentat de stabilizare a gelului din frunzele de aloe, contribuie la funcţionarea optimă a sistemului digestiv şi la echilibrarea metabolismului.
Forever Aloe Vera Gel este primul produs care a primit recunoaşterea Consiliului Ştiinţific Internaţional pentru Aloe, instituţie abilitată să certifice calitatea produselor pe bază de Aloe vera. Prezenţa pulpei şi a sucului autentifică Forever Aloe Vera Gel ca fiind identic cu sucul ce se obţine direct din frunză.
Forever Aloe Vera Gel poate fi consumat zilnic, ca atare sau în amestec cu suc natural de fructe, şi rămâne unul dintre cele mai valoroase suplimente alimentare.

Alimentatia corecta in dieta si nu numai. Indrumari catre un stil de viata sanatos luat din alimente

 
O dieta corecta reprezinta un instrument de prevenire a multor boli.
Dupa cum stim cu totii, orice masina are nevoie de alimentare pentru a fi capabila sa functioneze.

In mod asemanator, organismele vii au nevoie de energie pentru a putea trai: acest lucru se realizeaza prin alimentatie. Proportia si calitatea alimentelor pe care le consumam, stau la baza dezvoltarii complete a unui om, fizic si mental.

Alimentele de calitate proasta, fie poluate sau incorect conservate, pot fi factori periculosi si sunt cauza bolii si a mortii, in foarte multe cazuri.

Chiar si un regim alimentar dezechilibrat sau incorect poate determina stari de tulburare sau reale patologii care, in multe cazuri, sunt letale. Siguranta alimentara implica faptul ca suntem siguri ca ceea ce mancam este cu adevarat sanatos. Prin urmare, este necesar sa se verificam calitatea, verificand alimentele de calitati organoleptice si macro biologice.

Produsele alimentare sunt cultivate si tratate in locuri situate adesea departe de utilizatorii lor finali; intarzierea dintre productie si consum se prelungeste, iar conservarea corecta a alimentelor devine, prin urmare, de cea mai mare importanta.
Nutritia si sanatatea sunt strict legate.

Alegerea stilului de viata si alimentatiei poate evita dezvoltarea unor boli sau din contra, cauza izbucnirea lor.

Practicarea cu regularitate a sportului, alimentatia sanatoasa, cu putine grasimi saturate si bogata in vitamine, poate face diferenta.

De fapt, cantitatile excesive sau lipsa anumitor alimente pot produce diverse boli, in timp ce o dieta sanatoasa si echilibrata ajuta la prevenirea acestora.



O dieta echilibrata include alimente macro si micro hranitoare.



• Elementele macro-hranitoare sunt carbohidrati, proteine si grasimi.

Hidratii de carbon ar trebui sa furnizeze 60% din energia de zi cu zi. Fibrele ar trebui sa reprezinte 30g pe zi, iar lipidele ar trebui sa reprezinte 30% din calorii. Vegetale si proteinele animale ar trebui sa furnizeze restul de 10%.



• Elemente micro-nutritive sunt vitaminele si saruri minerale, antioxidanti si aminoacizi esentiali.


Pentru o viata sanatoasa, este recomandabil sa se consume patru-cinci mese in timpul zilei.

• Micul dejun este de cea mai mare importanta si ar trebui sa furnizeze 20% din caloriile zilnice

• Masa de pranz si cina vor furniza 30% fiecare

• Pentru a nu va aseza la masa de pranz sau cina cu senzatie de (prea) foame, este recomandabil sa luati 2 gustari intre mesele principale, si anume, la mijlocul diminetii si la mijlocul dupa-amiezei. Aceste mici gustari ar trebui sa furnizeze 10% din necesarul zilnic de energie.



Dieta trebuie sa fie in concordanta cu varsta.

Este absolut necesar ca dieta si cantitatea de calorii sa se modifice pe parcursul vietii, pentru ca fiecare varsta are propriile ei nevoi.

• Pentru copilul nou-nascut, care isi dubleaza greutatea in sase luni, cel mai potrivit aliment pana la 4-5 luni, este laptele matern. Cu acesta, copilul primeste substante anti-bacteriene si factori imunologici. Laptele matern contine aproximativ 50% lipide, 43% din hidrati de carbon si doar 7% proteine.

• Dupa a 5-a luna, dieta copilului trebuie sa fie imbogatita cu cereale, legume, fructe, carne si oua, care va acoperi noile sale nevoi biologice. Dupa al 2-lea an, dieta devine mai solida si mai bogata.

• Adolescenta are nevoie de o contributie nutritionala mai mare; cresterea in inaltime necesita un consum mai mare de substante care contin proteine de inalta valoare biologica, acizi grasi esentiali, calciu si vitamine. Cresterea nevoii energetice necesita o introducere mai mare de zaharuri.

• La varsta adulta nevoia de energie este stabilizata si este cantitativ legata de inaltime, structura fizica, activitatea motorii, si sex. Proportia de glucide, lipide si proteine este specifica unui regim alimentar echilibrat.

• La batranete necesarul caloric se diminueaza; centrele de satietate si de foame, isi modifica functiile. Pe termen lung, exista, de asemenea, o diminuare a sensibilitatii gustului, o alterare in perceptiei gustului amar si acid. Digestia zaharurilor este mai laborioasa si asimilarea proteinelor si anumite substante nutritive, cum ar fi calciu, fier, acid folic si vitamina B12 devine mai dificila. Toate acestea se intampla deoarece secretiile gastrice si enzimatice, precum si motilitatea intestinala, se diminueaza.